Snabbt Tryggt Säkert

Smärtstillande läkemedel tas av fler ungdomar

Fler ungdomar tar smärtstillande läkemedel!

Enligt tidningen Dagens Apotek så tar allt fler ungdomar smärtstillande läkemedel. Ungdomar mellan 15 och 25 år får idag utskrivet mer opioider jämfört med 2006, en studie och fakta som man baserar på en undersökning som är gjord av socialstyrelsen. Studien som visar på att att ungdomar får mer smärtstillande läkemedel utskrivet säger inte hela sanningen om hur man faktiskt använder det, utan enbart att det skrivs ut med smärtstillande läkemedel.

Beroendeframkallande läkemedel

Preparaten som skrivs ut i större omfattning är mycket beroendeframkallande och behandlingen som görs ska vara mycket kontrollerad och restriktiv. En orsak till att det skrivs ut denna typ av smärtstillande läkemedel är en ökad diagnos av kronisk värk hos ungdomar. Värken har enligt läkare att göra med värk i buken, leder och huvud och orsaken till smärta är ofta okänd.

Problem med beroende av smärtstillande läkemedel

Det är inte ovanligt att många ungdomar använder smärtstillande läkemedel som partydroger. Det har rapporterats om flertalet dödsfall bland ungdomar som missbrukar receptbelagda läkemedel som tex Tramadol. Är ni oroliga som föräldrar för att era barn missbrukar och tar droger så har vi på Apotek 365 flera drogtester som kan upptäcka om det finns spår av olika droger och läkemedel i testpersonens urin eller saliv. Bättre att kunna utesluta ett livsfarligt problem med ett enkelt drogtest, än att låta ett missbruksproblem fortlöpa och bli en allvarlig livsfara för ditt barn.

drogetst på nätet via apotek 365

HÄR KÖPER NI DROGTESTER PÅ APOTEK 365


Drogtest på Apotek 365

Vi har flera olika drogtester på Apotek 365. Alla passar bra till hemmabruk och ger er snabba resultat på bara ett par minuter. Vi har multitester och enskilda tester för alla de vanligaste drogerna som florerar ute på marknaden. Med ett enkelt urin eller salivtest har ni svaret på bara någon minut om personen som utfört testet har intagit droger och narkotika inom de senaste dygnen.← Äldre inlägg Nyare inlägg →