Mina recept

Varukorgen är tom

Köpvillkor hälsoprodukter och receptfria läkemedel på Apotek 365 

Att göra en beställning av hälsoprodukter och receptfria läkemedel på Apotek 365

VIKTIGT! Läkemedel och mat är exkluderade i rätten till retur och innefattas inte av bytes och returrätt

HEM / Kundservice / Köpvillkor Apotek 365

1. Beställning

1.1 Din Trygghet vid beställning hos Apotek 365

Apotek 365 har tillstånd att sälja receptfria läkemedel, vi följer svenska lagar och bestämmelser. Du som kund är i trygga händer.

1.2 Åldersgräns

För att beställa behöver du vara 18 år gammal. Är du yngre behöver du målsmans godkännande. För köp av receptfria läkemedel gäller alltid 18 års åldersgräns.

1.3 Kundtjänst & Öppettider

Vi finns enbart som webbshop som är öppen för handel dygnet runt 365 dagar på året

Du kan alltid kontakta vår kundtjänst som gärna hjälper dig. Du hittar ett formulär som du använder för att mejla till oss längre ner på denna sida.

Telefonnumret till vår kundtjänst är: 010- 157 34 34 och är öppen mån-fre 10:00-14:00

1.4 Priser

Samtliga priser visas inklusive moms. Momsen kan variera beroende på produkt. Ändras momsen förbehåller vi oss rätten att ändra våra priser till motsvarande momssats. Se även punkt 8.2

1.5 Orderbekräftelse

När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse via e-post med information om din beställning. Kontrollera din orderbekräftelse så att allt ser rätt ut. Skulle det vara något du undrar över vänligen kontakta vår kundtjänst omedelbart. Spara orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuella kontakter med kundtjänst. När du kontaktar oss är det bra om du har kundnummer/ ordernummer nära tillhands så att vi kan ge dig bästa service snabbt. Kontrollera alltid paketets innehåll och se att det överensstämmer med orderbekräftelsen.

1.6 Nyhetsbrev

Alla som registrerar sig hos oss får automatiskt våra nyhetsbrev med erbjudanden och nyheter. Detta kan du avregistrera dig från precis när du vill.

1.7 Produkterna som säljs:

Samtliga produkter som säljs på Apotek 365 är tillåtna inom Sverige och EU. Alla receptfria läkemedel är strikt kontrollerade. Alla kosttillskott och naturläkemedel som säljs på Apotek 365 är endast ett komplement till råd från din läkare och/eller terapeut och är inte tänkt att på något sätt ersätta eventuell läkarundersökning eller behov av läkarvård.

Tanken är att du själv skall få råd och tips av din läkare eller terapeut, dra dina egna slutsatser, och på ett ansvarsfullt sätt sedan göra dina inköp hos oss. Vi erbjuder hälso- och kostrådgivning i den mån det går, men tar inte ansvar för enskilda personers hälsa och välmående. Vi är alla unika individer med olika behov, det är därför inte alltid så att det kosttillskott som kanske passar en person även passar dig. Detta innebär att vi alltid rekommenderar dig att uppsöka din läkare och/eller terapeut vid behov och besvär för en personlig utvärdering och konsultation.

VIKTIGT ! Läkemedel och mat är exkluderade i rätten till retur och innefattas av inte bytes och returrätt.

2. Avgifter

2.1 Fraktavgifter

Frakt kostar 19 kronor i hela Sverige, gäller oavsett vad du beställer. Du kan om du vill lägga till pengar och få en fullt spårbar frakt med en snabb leverans.  ( Fri frakt från 299kr )

  • Standardfrakt 2-4 dagar = 19 SEK ( Väljer du som kund denna frakt väljer butiken fraktsätt åt dig )
  • DHL - Spårbar frakt till Service Point 1-2 dagar = 39 SEK 
  • PostNord MyPack - Spårbar frakt till Serviceställe = 59 SEK 
  • DHL - Företagspaket 1-2 Dagar [Endast Företag] = 69 SEK 
  • DHL - Home Delivery = 79 SEK
  • PostNord MyPack Home - Hemleverans med Bud 1-2 dagar = 79 SEK

2.2 Övriga avgifter

14 dagars faktura via Klarna: 0 kr

Kampanjer via Klarna: läs mer under punkt 3.1

Delbetalning/konto: läs mer under punkt 3.2

3 Betalning

4 Outhämtade Returer, detta kostar pengar och vi kommer vi att ta ut postens avgifter +admin hanterings avgifter som uppstår i samband med detta. fn 150kr

*Observera att du som mottagare är ansvarig för paket från och med att chauffören har lämnat det i brevlådan eller utanför din dörr.

3. Betalning

3.1 Betalningssätt

Vi vill att du alltid ska känna dig trygg när du väljer att handla hos oss. Vi har därför valt att erbjuda det beprövade och säkra betalningsalternativet Klarna Checkout . När du väljer att betala med Klarna Checkout kan du betala med Faktura (14 dagar), men du kan också välja andra betalningsalternativ som tex kort och bank betalning. Dessa betalningsalternativ är Klarna Konto, Klarna Kampanj, Direktbetalning via din bank och Kort (Visa och Mastercard). I vissa fall kommer du behöva uppge ditt personnummer hos Klarna Checkout. Detta gäller för att registrera vem du är och är viktigt för att förhindra bedrägerier. Du kommer efter en sådan registrering inte behöva skriva ditt personnummer igen vid köp åter hos oss eller hos andra företag som använder sig av Klarna Checkout. Dina uppgifter sparas hos Klarna Checkout och behandlas efter PUL. Klarna sköter helt och hållet dina fakturafrågor och Klarna kan du vända dig direkt till om du t ex får betalningsproblem eller har frågor om din faktura, gå via www.klarna.se. Om du har valt faktura som betalsätt så kommer den separat till dig, så håll utkik efter den i din e-post eller din vanliga post!

Följande betalningsalternativ är möjliga att välja:

Faktura - 14 dagar (Klarna Checkout)

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

- Ingen fakturaavgift
- Få alltid hem varan innan du betalar
- Betalningstid - alltid 14 dagar
- Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
- Ladda ner dina fakturor från www.klarna.se ( Det är jätte enkelt )
- Möjlighet till delbetalning
Att tänka på: Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om fn 60 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Klarna Kampanj (Klarna Checkout)

- 0% ränta
- Uppläggningsavgift 29 kr per köptillfälle - Alla dina kampanjköp samlas på en faktura

Klarna konto (Klarna Checkout)

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.
- Få alltid hem varan innan du betalar
- Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
- Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
- Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
- Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
- En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
- Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång 
Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Direktbetalning via bank (Klarna Checkout)
Du loggar in via din nätbank och betalningen blir genomförd direkt. Vid betalning mot faktura och delbetalning, skickas alltid paketet till folkbokföringsadressen. Detta för att undvika bedrägerier.

Betalning med kort (Klarna Checkout)
Hos oss är det möjligt att betala med svenska kort utställda av VISA och Mastercard. När du väljer att betala med kort behöver du ange kortnumret, kortets giltighetstid samt CVC-koden som du hittar på kortets baksida.

3.2 Köptillfället

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. För mera information om påminnelseavgifter samt övriga villkor i anslutning till Klarna, vänligen se Klarnas villkor.

4. Leverans

4.2 Adressändring/ändrat förfogande

Om du har fyllt i felaktiga adressuppgifter och vi hunnit skicka ditt paket är kostnaden 100.- för att ändra uppgifterna i efterhand (Detta är Postens avgift för ändrat förfogande). Ändringen kan ta upp till 48 timmar att genomföra.

4.1 Försändelser

Normalt har du ditt paket inom 1-4 dagar. En del produkter är beställningsvara och tar då några extra dagar att leverera. Numera skickar vi alla mindre försändelser med Postens tjänst Varubrev A - Dessa varubrev kommer till 99% att levereras till ditt närmsta postombud. Gravidtester skickas som brev och delas om möjligt ut i din brevlåda/brevinkast. Ett brev eller varubrev som räknas som skrymmande delas inte ut i brevlåda/brevinkast, utan kommer lämnas ut på närmsta utlämningsställe. Du får då avisering om detta via sms eller post.

Försändelser med en vikt över 0.5 kg skickas med Posten MyPack eller DHL. Paket hämtas hos Postens ombud eller DHL utlämningsställe efter sms-avisering. Du ansvarar att ditt mobilnummer är rätt. Du får avisering med sms eller post. Det går ej att skicka till en Boxadress med DHL. 

Ett tips: Avinummer är alltid de 4sista siffrorna i ett trackingnummer.

5. Outhämtade paket 

Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (returfrakt, expeditionskostnad etc). Därför tar vi ut en avgift om max 150 kr beroende på vikt om ett paket ej hämtas ut. Försändelsen ligger hos postombudet i 14 dagar innan den returneras till oss. Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, behöver du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt beskrivning ovan.

För ej uthämtade paket innehållande receptfria läkemedel gäller följande: Enligt Läkemedelsverkets föreskrifter får returnerade läkemedel inte säljas vidare eller skickas ut på nytt. Läkemedel som kommer i retur till apotek, eller ej hämtats ut på ombud, måste enligt lag destrueras. Kostnaden för läkemedel i ej uthämtat eller returnerat paket kommer att debiteras kund.

6. Bytes- och ångerrätt

Som kund hos Apotek365.se har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan. Ångerrätten gäller dock inte om försegling/plombering brutits. Varan måste vara i väsentligen obrukat/oförändrat skick, för att kunna returneras. Produkten måste returneras i produktens originalförpackning och oöppnad, samt vara i ett säljbart skick.

OBS, om ni vid köptillfället har fått en sk gratisprodukt och returnerar allt utom denna, kommer ordinariepris debiteras för denna produkten.

Viktigt - Detta går inte att returnera

En del saker kan inte returneras om ni öppnar förpackningen som tex hygienartiklar och sexleksaker. Hygienprodukter, bröstpumpar, tyngdtäcken och sexleksaker är varor vars förpackningar inte får öppnas för att returnering ska godkännas. Ångerrätten omfattar inte produkter som livsmedel (gäller även kosttillskott), kylvaror och läkemedel (gäller även djurläkemedel). Oplomberade hygienprodukter, sexleksaker och andra kroppsnära produkter (exempelvis hörlurar, tandborstar och rakapparater) omfattas heller inte av ångerrätten.

Om läkemedel skulle returneras kommer vi att destruera det och du som kund kommer inte att få pengar tillbaka. Det gäller också läkemedel som inte hämtats ut och som på så sätt returneras till oss per automatik, samt läkemedel som levererats till ofullständig adress och kommer som retur till oss.

Vid en retur står du som kund för returfrakten. Du har även ansvar för returpaketet till dess att den kommit Apotek365 (Eprix AB) tillhanda.

En retur/ett byte av produkt kan du göra genom att anmäla det till vår kundtjänst - våra kontaktuppgifter ser du nedan. Meddelandet skall innehålla följande information till vår kundtjänst; 1) ordernummer 2) eventuell fakturanummer samt 3) en lista med de produkter som du vill returnera. Returnera varan tillsammans med följesedel (eller en kopia av denna).

Vid byte kontakta först kundtjänst angående detta (telefonnummer och tid ser du nedan).

Vid ångerköp, sker återbetalning av varans pris när returen återkommit till oss. Kunden står själv för frakten vid byte/ångerköp.

OBS! Vill du skicka en retur läs mer på RETURER & REKLAMATIONER

Meddela angående din retur till vår kundtjänst:

E-post: support@apotek365.se

Vi följer konsumentverkets rekommendationer

7. Reklamationer

7.1 Hur du gör när du vill reklamera

För att vara på den säkra sidan bör du ha som vana att alltid se över emballaget när du hämtar ditt paket. Du har rätt att utan kostnad öppna paketet, för att kontrollera att varan fungerar eller är korrekt.

Om något är felaktigt med din produkt vid leverans, ber vi dig reklamera det hos oss så snart så möjligt. Du kan göra en reklamation genom att ringa vår kundtjänst - våra kontaktuppgifter ser du nedan.

För att vi ska godkänna reklamationen: Reklamation måste alltid göras via att kontakta oss, skicka inte bara tillbaka produkten. Felplock: Om fel produkt har skickats från oss, skickar vi ut rätt produkt, den felaktiga produkten skall återsändas till oss.

  • Produkt saknas: Efter kontroll skickas den saknade varan ut till dig.
  • Trasig/defekt: Vi skickar ut en ny produkt. Hela produkten ska återsändas till oss. 
  • Annan orsak: Om orsaken är en annan, måste det anges vad orsaken är.

Meddelande om fel i vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet. Reklamationsrätten för en vara upphör under alla omständigheter efter 3 år, det är endast ursprungskund som har möjligheten att reklamera, om en produkt köps i andrahand gäller endast garanti via tillverkaren. Vid eventuella tvister angående reklamationer följer vi Allmänna Reklamationsnämndens, ARN:s, rekommendationer.

Läs mer om hur du gör reklamationer på sidan RETURER & REKLAMATIONER
Har du frågor angående din reklamation är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. 

E-post: support@apotek365.se

Vi följer konsumentverkets rekommendationer.

7.2 Ändra och avbeställa order

Vi ändrar och avbeställer orders i den mån det är möjligt, men när en order väl är printad för packning har vi inte möjlighet att ändra eller avbeställa den. Därför är det viktigt att ringa in till oss eller maila så fort som möjligt.

8. Informationshantering

8.1 Användning av personuppgifter GDR

Genom din registrering och/eller beställning samtycker du till att Apotek 365 (ägs av Eprix AB) och dess närstående bolag lagrar och använder uppgifter om dina inköp samt de kontaktuppgifter du lämnar. Uppgifterna lagras och används för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig samt för att bättre kunna tillfredsställa dina behov som kund och ge dig bättre service, bland annat genom att göra webbplatsen så personlig som möjligt. Uppgifterna lagras och används även i informations- och marknadsföringssyfte. Detta innebär att Apotek 365, såvida du inte skriftligen motsatt dig det, komma att använda dina personuppgifter för att kontakta dig via mejl med nyhetsbrev eller direkt marknadsföring. Du har givetvis möjlighet att när som helst skriftligen meddela oss att du motsätter dig behandling av dina personuppgifter för marknadsföringsändamål.

Vi behandlar dina personuppgifter med största försiktighet och garanterar att dina kunduppgifter endast används av Apotek 365. Apotek 365 kommer inte utan ditt samtycke, att vidareförmedla uppgifter om dig annat än om detta följer lagstiftning, om det krävs i samband med att du beställt en produkt eller tjänst eller om Apotek 365 anser att det krävs för att skydda och försvara rättigheter eller egendom tillhörande Apotek 365.

Enligt 26 § personuppgiftslagen är Apotek 365 därför skyldigt att, efter din egenhändigt undertecknade skriftliga begäran, en gång per kalenderår kostnadsfritt lämna besked om personuppgifter som rör dig behandlas eller ej. Behandlas sådana uppgifter ska skriftlig information lämnas om vilka personuppgifter om dig som behandlas, varifrån dessa uppgifter har hämtats, ändamålen med behandlingen och till vilka mottagare eller kategorier av mottagare som uppgifterna har lämnats. Apotek 365 är även skyldig att på din begäran rätta, blockera eller utplåna sådana personuppgifter som inte har behandlats i enlighet med personuppgiftslagen. Du har även rätt att när som helst återkalla ditt samtycke. Ytterligare personuppgifter om dig kommer då inte att behandlas.

8.2 Fel i publicering

Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera priser, texter som tryckts/skrivits felaktigt på vår hemsida, på produkter eller i andra förekommande media. Vi reserverar oss även mot prisjusteringar (såsom förändrade priser från våra leverantörer, valutaförändringar), lagerförändringar och ev. tekniska fel i webbshoppen, browser eller server.

8.3 Problem med mailen

Vi gör vårt bästa att svara på alla mail som vi får, men om du upptäcker att du inte fått svar från oss kan detta bero på tekniska problem. Tex att mail kommit i sk skräppost filter. Du kan då antingen välja att ringa till oss eller testa att skicka ett till mail.

9. Eventuella klagomål samt företagsuppgifter

Vid eventuella klagomål ber vi dig som kund hos oss att förmedla det via mail, telefon eller besök. www.apotek365.se

E-post: support@apotek365.se
Organisationsnummer: 556972-5327

10. Hemsidan och önskemål om produkter

Vi vill förbättra vår hemsida hela tiden och dina synpunkter är viktiga för oss. Om har du synpunkter på hemsidan, förslag om förbättringar eller andra funderingar skicka ett mail till vår webbansvarige. Maila också om du saknar eller önskar att lägga till din favoritprodukt i vårt sortiment så gör vi vårt bästa.

Företagsinformation

Apotek365.se - Drivs av Pharmart AB

Företagsnamn: Pharmart AB 

Organisationsnummer: 556948-1822 

Bolagsadress: Sveavägen 94, 113 50 Stockholm

E-post: support@apotek365.se - vi svarar inom 24 timmar 

Kontakta oss

Behöver du hjälp, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24 timmar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av kostnadsfria och exklusiva nyheter, erbjudanden, kampanjer och rabatter.

Kontakta oss

Apotek 365 är en nätbutik som erbjuder ett brett sortiment med fokus på produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel. 

Vi anser att god kundservice är viktigt och vi gör hela tiden vårt absolut bästa för att ge dig hög service och göra dig nöjd. Välkommen att handla hos oss!

E-mail: support@apotek365.se

Affiliate/Bloggare

      

Trygg e-handel

Copyright © 2022 © Apotek 365  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SitesmartQ