Mina recept

Varukorgen är tom

 

Reflexer minskar risken för olyckor

Visste du att reflexer kan öka din synlighet med över 100%! - Många olyckor med gående inträffar när det blivit mörkt. Det är faktiskt så att 40% av alla olyckor där gående är inblandade sker när det blivit mörkt ute. Med reflexer ökar du din synlighet i mörkret med över 100%, ett enkelt och billigt sätt att undvika en olycka.

Apotek365 har vi många olika reflexer, en av de mest populära är en reflexsele som du kan köpa i olika färger. Med hjälp av en reflexsele kommer en bil som har sitt halvljus på se dig redan vid ett avstånd på 125 meter, utan reflexer är det vid 60 meter.

Reflexer kan rädda liv

När du rör dig i trafiken under mörker kan reflexer vara en bra säkerhetsutrustning. Under vintern är dessutom väglaget ofta sämre och bilar får en längre bromssträcka, upptill 2-4 gånger längre. med reflexer, gärna på flera delar av kroppen, kan du öka din säkerhet och vistas ute tryggare.

Vad säger lagen om reflexer?

Enligt lagen ska det i mörker finnas reflexer på cyklar, mopeder, rullstolar, sparkar, traktorer, hästfordon och släpfordon som dras av traktor eller motorredskap.

Mer information om reflexer på cyklar hittar du på sidan om cykelbelysning.

För mopeder gäller att reflexer ska vara godkända och återkasta vitt ljus framåt, rött ljus bakåt och orangegult eller vitt åt sidorna. På moped med tramp- eller vevanordning ska pedalerna ha reflexer som återkastar orangegult ljus framåt och bakåt.

Fakta är hämtat från NTF hemsida

Tillbaka till våra tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av kostnadsfria och exklusiva nyheter, erbjudanden, kampanjer och rabatter.

Kontakta oss

Apotek 365 är en nätbutik som erbjuder ett brett sortiment med fokus på produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel. 

Vi anser att god kundservice är viktigt och vi gör hela tiden vårt absolut bästa för att ge dig hög service och göra dig nöjd. Välkommen att handla hos oss!

E-mail: support@apotek365.se

Affiliate/Bloggare

      

Trygg e-handel

Copyright © 2022 © Apotek 365  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SitesmartQ