Mina recept

Varukorgen är tom

 

Så håller du din kropp frisk med hjälp av vitaminer och mineraler

Vitaminer och mineraler är grundläggande byggstenar för vår hälsa och spelar en avgörande roll för vårt immunförsvar, vår koncentrationsförmåga och för vårt generella välbefinnande.

Vitaminer och mineraler är grundläggande byggstenar för vår hälsa och spelar en avgörande roll för vårt immunförsvar, vår koncentrationsförmåga och för vårt generella välbefinnande. 

Tyvärr får många av oss inte i oss tillräckligt med viktiga näringsämnen från den mat vi äter. Därför kan kosttillskott vara ett bra alternativ för att ge kroppen de vitaminer och mineraler som vi behöver, så att du kan hålla dig frisk och kry året om. 

Här kikar vi närmare på de viktigaste vitaminerna och mineralerna och deras betydelse för vår hälsa.

Vilka vitaminer och mineraler bör vi få i oss under vinterhalvåret?

Vintermånaderna i Sverige är ofta kalla och mörka, vilket kan leda till brist på viktiga näringsämnen. Nedan går vi igenom några av de viktigaste vitaminerna och mineralerna som du bör komplettera din kost med för att hålla dig frisk under vinterhalvåret.
Vitamin C är en av de viktigaste vitaminerna för att bekämpa sjukdomar. C-vitamin är en viktig antioxidant som även bidrar till ett starkt immunförsvar, främjar läkningen av sår och hjälper till att reglera produktionen av kollagen, som är viktigt för hud, leder och blodkärl. C-vitamin hjälper också till att absorbera järn från maten, vilket är speciellt viktigt för kvinnor och för de som följer en vegetarisk eller vegansk kost. Studier har också visat att C-vitamin kan ha en positiv effekt på den mentala hälsan.

Zink är också en viktig mineral för immunförsvaret. Zink hjälper till att stärka kroppens förmåga att bekämpa infektioner och sjukdomar. Zink finns i en mängd matvaror, inklusive kött, skaldjur, ost och bönor, men det kan också tas som kosttillskott via tablett eller kapsel.

D-vitamin är otroligt viktigt under vintermånaderna när vi inte får så mycket sol. Vitamin D kan främst tas upp genom solexponering, men det finns även naturligt i vissa livsmedel som fet fisk, ägg och svamp. Vitamin D är även viktigt för att absorbera kalcium och för att bibehålla starka ben och tänder, samtidigt som det hjälper till att stärka immunförsvaret. Vitamin D är kopplat till en bättre mental hälsa och kan ha en positiv inverkan på depression och ångest.

Järn är en viktig mineral som kroppen behöver för många viktiga funktioner. Bland annat hjälper järn till att producera hemoglobin, vilket är ett ämne som hjälper till att transportera syre i blodet. Om du lider av trötthet kan det vara ett tecken på brist av järn och är speciellt vanligt hos menstruerande kvinnor. Järn är viktigt för att upprätthålla en god mental prestationsförmåga och kan ha en positiv inverkan på koncentration, minne och humör. Järn finns naturligt i många livsmedel som kött, fisk, ägg och gröna bladgrönsaker. För människor som är i riskgruppen för järnbrist, till exempel kvinnor och idrottare, kan ett kostkott med järn vara viktigt för att säkerställa att man får i sig tillräckligt med järn.

Sammanfattningsvis kan man säga att kosttillskott är viktiga eftersom de hjälper oss att få i oss de näringsämnen som kroppen behöver för att fungera optimalt. Även om en balanserad kost självklart är bäst, kan det ibland vara svårt att få i oss tillräckligt av alla de näringsämnen vi behöver. Därför är kosttillskott ett bra sätt att se till att alla i familjen får i sig de vitaminer och mineraler de behöver för att hålla sig friska och krya året om.

Passa på att handla relaterade produkter

 

 

 

LACTIPLUS KIDS 30

Kort datum 3 mars 2023

174

kr

Tillbaka till våra tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av kostnadsfria och exklusiva nyheter, erbjudanden, kampanjer och rabatter.

Kontakta oss

Apotek 365 är en nätbutik som erbjuder ett brett sortiment med fokus på produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel. 

Vi anser att god kundservice är viktigt och vi gör hela tiden vårt absolut bästa för att ge dig hög service och göra dig nöjd. Välkommen att handla hos oss!

E-mail: support@apotek365.se

Affiliate/Bloggare

      

Trygg e-handel

Copyright © 2022 © Apotek 365  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SitesmartQ