Mina recept

Varukorgen är tom

 

Hur fungerar menskoppar?

​Menskoppar har blivit ett populärt alternativ till tamponger och bindor, eftersom de är hållbara, ekonomiska och miljövänliga.

Menskoppar har blivit ett populärt alternativ till tamponger och bindor, eftersom de är hållbara, ekonomiska och miljövänliga. Men många är fortfarande osäkra på hur de fungerar. Som tur är har vi skrivit en detaljerad guide om hur en menskopp fungerar och fördelarna med att använda dem.

Vad är en menskopp? En menskopp är en liten silikonkopp som placeras inne i slidan för att samla upp menstruationsblod. De finns i en mängd olika storlekar som passar individuella behov och är vanligtvis tillverkade av silikon.

Hur fungerar en menskopp? När menskoppen placerats korrekt anpassar den sig efter kroppens naturliga form och du kommer du inte att känna av den. Menskoppen samlar upp blodet och stoppar blodet från att läcka ut, precis som en vanlig tampong. 

Menskoppen kan användas upp till 12 timmar, beroende på hur mycket du blöder. När det är dags att tömma menskoppen, drar du försiktigt i den lägsta delen av koppen för att släppa lufttrycket och ta ut koppen. Blodet kan sedan hällas ut i toaletten.

Efter tömningen ska menskoppen tvättas med tvål och vatten eller med en speciell rengöringsprodukt som är speciellt anpassade för menskoppar. Den kan sedan återanvändas igen.

Användning av menskoppar Rengör alltid dina händer noggrant innan du för in eller tar ur menskoppen. Koka menskoppen 3 minuter före första användning, samt minst en gång i månaden.

Fördelar med menskoppar Det finns många fördelar med att använda en menskopp, inklusive:

Miljövänlig: Menskoppar är hållbara och kan användas om och om igen, vanligtvis upp till 5 år. På så vis bidrar du till en bättre miljö, samtidigt som du sparar pengar varje månad.

Ekonomiskt: Menskoppar är en engångskostnad som ofta är billigare än månadskostnaden för tamponger och bindor.

Bekvämt: Många upplever att menskoppar är mer bekväma än traditionella tamponger och bindor.

Tillbaka till våra tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av kostnadsfria och exklusiva nyheter, erbjudanden, kampanjer och rabatter.

Kontakta oss

Apotek 365 är en nätbutik som erbjuder ett brett sortiment med fokus på produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel. 

Vi anser att god kundservice är viktigt och vi gör hela tiden vårt absolut bästa för att ge dig hög service och göra dig nöjd. Välkommen att handla hos oss!

E-mail: support@apotek365.se

Affiliate/Bloggare

      

Trygg e-handel

Copyright © 2022 © Apotek 365  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SitesmartQ