Mina recept

Varukorgen är tom

 

Hjälp mot förkylningsblåsor i munnen

Har du problem med förkylningsblåsor i munnen?

När man blir förkyld är det ganska vanligt att man får sk förkylningsblåsor eller afte som det egentligen heter. Ofta så får man förkylningsblåsor i slemhinnorna runt läpparna och på tungan. För vissa personer är det ett ständigt återkommande problem och andra får det bara någon enstaka gång. Förkylningsblåsor kan svida och utvecklas till sår vilket kan vara besvärligt och smärtsamt. 

Afte läker oftast av sig själv men kan behandlas för att lindra smärtan. Blåsorna växer för att tillslut brista och bli sår. Man kan få flera blåsor och sår samtidigt vilket gör att munslemhinnan blir röd och irriterad. Orsaken till att man får afte kan bero på försämrat immunförsvar eller infektioner men man vet inte riktigt säkert vad det beror på att vissa drabbas av problem med förkylningsblåsor. Ett bra sätt att förebygga afte är att undvika skador i munnen. Undvik t.ex frätande livsmedel som ketchup, läsk och undvik att bita er i kinden eller tungan.

Behandling av förkylningsblåsor

Ett tips på ett bra medel för att lindra förkylningsblåsor är Aftex Aloclair Munskölj som hjälper mot blåsor och sår i munnen. Den bildar en skyddande hinna och ger smärtlindring. Aftex Aloclair Spray är ett annat bra tips. Den ger en långvarig och effektiv lindring av smärta orsakad av aftösa sår, aftös stomatit, även mindre sår och blåsor som är orsakade t ex av tandställning eller illasittande tandproteser. Sprayen gör att du enkelt kommer åt de sår/blåsor som finns i bakre delar av munnen.

Tillbaka till våra tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av kostnadsfria och exklusiva nyheter, erbjudanden, kampanjer och rabatter.

Kontakta oss

Apotek 365 är en nätbutik som erbjuder ett brett sortiment med fokus på produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel. 

Vi anser att god kundservice är viktigt och vi gör hela tiden vårt absolut bästa för att ge dig hög service och göra dig nöjd. Välkommen att handla hos oss!

E-mail: support@apotek365.se

Affiliate/Bloggare

      

Trygg e-handel

Copyright © 2022 © Apotek 365  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SitesmartQ