Snabbt Tryggt Säkert

Varför behöver man folsyra när man är gravid

Folsyra ett bra kosttillskott för gravida

Folsyra är en samling B-vitaminer fast i olika former. Det finns naturligt i mat men kan behövas som ett extra kosttillskott när man tex är gravid. Folsyra, eller folat, behövs för cellernas ämnesomsättning i kroppen ska fungera och även för bildningen av röda blodkroppar. När det kommer till gravida och graviditet så är folsyra viktigt för fostrets utveckling och även under amning. Under vissa stadier i fostrets utveckling är kritiska och extra kosttillskott av folsyra kan vara nödvändigt för att säkerställa en god utveckling.

tillval-folsyra-100-tabletter

Bra Folsyra på Apotek365

Ett tips på en bra folsyra här på Apotek365 är, TillVal Folsyra. Ett heltäckande behov med en tablett om dagen får man med TillVal Folsyra. Ni köper en burk med

100 tabletter för endast 69 kr.

Dagligt behov av folsyra för gravida

Gravida rekommenderas att ta ca 400 mikrogram folsyra varje dag fram till tolfte graviditetsveckan.Anledningen till att gravida bör ta folsyra är för att minska risken för ryggmärgsbråck hos fostret. Efter vecka 12 har folsyra ingen effekt mot ryggmärgsbråck. Det är däremot viktigt att fortsätta äta mat som är rik på folsyra under hela graviditeten. Det behövs för fostrets utveckling och mammans blodbildning.

Graviditetstester och andra gravida produkter på Apotek365

Ni vet väl att ni kan köpa både graviditetstester, ägglossningstester och andra graviditetsprodukter här på Apotek365. Vi har brett utbud med fler egna varumärken som ni köper till bra online priser med en snabb leverans.

https://www.apotek365.se/collections/graviditetstest


← Äldre inlägg Nyare inlägg →