Mina recept

Varukorgen är tom

HEM / Självtester / Allergi & intolerans tester / Allergitest / Allergitest Hund - Test för Hundallergi

Varumärke Ecotest

Allergitest för att upptäcka hundallergi

Misstänker du allergi mot hund så kan du enkelt testa dig med Apotek 365 allergitest för hemmabruk. Med detta allergitest får du ett snabbt svar direkt på om du kan vara allergisk eller känslig mot hund.

Detta test utförs hemma, skickas ej in till labratorium utan testresultatet visas direkt.

Detta test används inte för att ställa diagnos, används endast för att ge en indikation. Det är endast läkare som ställer diagnos, vilket görs efter diverse prover samt kliniska undersökningar. Det är viktigt att söka adekvat rådgivning/vård vid symptom, oavsett resultat på självtestet.

Allergi mot hund

Hund är ett populärt sällskapsdjur och finns idag i vart 10:e hem i Sverige. Runt 15% av den svenska befolkningen lider samtidigt av allergi mot päsldjur vilket framförallt gäller hundar och katter. Man kan få allergi mot pälsdjur närsomhelst i livet men det är vanligast att man upptäcker det i barn - och ungdomsåren. Ska man köpa en hund kan det vara en bra idé att göra en allergitest innan man köper en hund eller annat pälsdjur.

Symtom på hundallergi

Symtom för allergi mot pälsdjur är ofta snarlika. Det är vanligt att man får besvär med nästäppa och rinnsnuva. Svullna och kliande ögon kan också vara tecken på att man har allergi mot hund. Har man svåra allergiproblem kan man även få besvär med andning och rethosta.

  • Nästäppa
  • Rinnsnuva
  • Svullna, röda och rinnande ögon
  • Nysningar
  • Nässelutslag
  • Rethosta
  • Astma (svårt att andas, pip i bröstet, onormalt trött)

Känslighet

Den analytiska känsligheten för Allergen (E1)-snabbtest är 0.7IU/mL.

Tillförlitlighet

En klinisk utvärdering genomfördes där resultat från Allergen (E1)-snabbtest jämfördes med ett annat kommersiellt tillgängligt allergitest. Resultatet från studien, vilket omfattade 87 serumprov, visade 97,7% tillförlitlighet hos Allergen (E1)-snabbtest i jämförelse med immunoblot.

Så utför du ditt test

allergitester för hundallergi

Läs bipacksedel och användarinstruktioner klicka här

Vanliga frågor 

Påverkar antihistamin allergiblodprov?
Fråga: Om man tar medicin (antihistamin, till exempel som tablett, nässprej eller ögondroppar) ska man undvika att ta det inför ett allergiblodprov eller kan man få resultat ändå? Skall blodprovet tas när man är symptomfri och inte medicinerar? Svar: Medicinering med antihistamin påverkar sannolikt minimalt ett blodprov som avser mäta IgE-antikroppar. För att vara säker på att antihistaminet inte påverkar behöver man upphöra med antihistaminet ett tag innan, men detta är ingenting som kan rekommenderas rent medicinskt. Att avbryta en behandling kan få andra oönskade konsekvenser och bör överses av behandlande läkare.

Märke Ecotest

Fri frakt vid order över 299 kr

Snabb leverans 1-3 dagar

Få varan först - betala senare



Produkter från samma varugrupp

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av kostnadsfria och exklusiva nyheter, erbjudanden, kampanjer och rabatter.

Kontakta oss

Apotek 365 är en nätbutik som erbjuder ett brett sortiment med fokus på produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel. 

Vi anser att god kundservice är viktigt och vi gör hela tiden vårt absolut bästa för att ge dig hög service och göra dig nöjd. Välkommen att handla hos oss!

E-mail: support@apotek365.se

Affiliate/Bloggare

      

Trygg e-handel

Copyright © 2022 © Apotek 365  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SitesmartQ