Mina recept

Varukorgen är tom

Varumärke Ecotest

KÖP SJÄLVTEST FÖR KATTALLERGI

Allergisk mot katt? Misstänker du att du är kattallergiker - Nu kan du på apotek365 köpa detta allergitest som kontrollerar om du är allergisk mot katt.

Detta test utförs hemma, skickas ej in till labratorium utan testresultatet visas direkt.

Detta test används inte för att ställa diagnos, används endast för att ge en indikation. Det är endast läkare som ställer diagnos, vilket görs efter diverse prover samt kliniska undersökningar. Det är viktigt att söka adekvat rådgivning/vård vid symptom, oavsett resultat på självtestet.

Var tionde svensk är allergisk mot katter, vilket betyder att kattallergi är den vanligaste formen av pälsdjursallergi i Sverige. Kattallergi utvecklas ofta i barndomen och beror på att kroppens immunförsvar överreagerar mot äggviteämnen som utsöndras från kattens urin, saliv, talgkörtlar och trampdynor. Forskarna vet inte säkert varför vissa personer utvecklar kattallergi och andra inte, men troligtvis handlar det om en kombination av arv och miljö. En del kan vara allergiska mot katter länge utan att veta om det.

Alla katter ger ifrån sig allergener, som de irriterande ämnena kallas, så om man är allergisk är det bäst att undvika kontakt med katter så gott det går. Att undvika katt helt kan dock vara svårt då de allergiska ämnena lätt fastnar i t ex kläder och därför kan spridas långt utanför kattens hem. Om man är kattallergiker är det bra att veta att veta att det finns medicin som kan lindra symtomen på kort sikt och tillvänjningsbehandling - vaccinering - som tar flera år.

Allergen (E1) snabbtest är ett snabbt test för det kvalitativa avgörandet av kattallergispecifik immunglobulin E (sIgE) i mänskligt serum, plasma eller helblod. Testet, i samband med övriga kliniska observationer, är avsett att identifiera den patient vars allergiska symptom kan förmedlas av kattallergispecifik immunglobulin E (IgE) typ 1-överkänslighet.

Medföljande material

  • Enskild test
  • Bipacksedel
  • Engångspipett
  • Buffert för helblod
  • Steril lansett Alkoholservett

Material som är nödvändigt men ej medföljer:

  • Provbehållare
  • Timer

Känslighet
Den analytiska känsligheten för Allergen (E1)-snabbtest är 0.7IU/mL.

Tillförlitlighet

En klinisk utvärdering genomfördes där resultat från Allergen (E1)-snabbtest jämfördes med ett annat kommersiellt tillgängligt allergitest. Resultatet från studien, vilket omfattade 87 serumprov, visade 97,7% tillförlitlighet hos Allergen (E1)-snabbtest i jämförelse med immunoblot.

Läs bipacksedel och användarinstruktioner klicka här

Vanliga frågor 

Påverkar antihistamin allergiblodprov?
Fråga: Om man tar medicin (antihistamin, till exempel som tablett, nässprej eller ögondroppar) ska man undvika att ta det inför ett allergiblodprov eller kan man få resultat ändå? Skall blodprovet tas när man är symptomfri och inte medicinerar? Svar: Medicinering med antihistamin påverkar sannolikt minimalt ett blodprov som avser mäta IgE-antikroppar. För att vara säker på att antihistaminet inte påverkar behöver man upphöra med antihistaminet ett tag innan, men detta är ingenting som kan rekommenderas rent medicinskt. Att avbryta en behandling kan få andra oönskade konsekvenser och bör överses av behandlande läkare.

Märke Ecotest

Fri frakt vid order över 299 kr

Snabb leverans 1-3 dagar

Få varan först - betala senare



Produkter från samma varugrupp

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av kostnadsfria och exklusiva nyheter, erbjudanden, kampanjer och rabatter.

Kontakta oss

Apotek 365 är en nätbutik som erbjuder ett brett sortiment med fokus på produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel. 

Vi anser att god kundservice är viktigt och vi gör hela tiden vårt absolut bästa för att ge dig hög service och göra dig nöjd. Välkommen att handla hos oss!

E-mail: support@apotek365.se

Affiliate/Bloggare

      

Trygg e-handel

Copyright © 2022 © Apotek 365  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SitesmartQ