Snabbt Tryggt Säkert

Viktig information om sexleksaker

Bra att veta om sexleksaker!

Det finns saker man bör tänka på innan man köper och använder sexleksaker. Det har blivit mycket populärt med sexleksaker och utbudet idag är enormt. Men innan du köper en sexleksak så ska du tänka på ett par saker.

Material och allergi

Sexleksaker är gjorda i olika material och en del material kan framkalla allergiska reaktioner. Latex är en typ av material som en del personer inte tål. Symtom på latexallergi kan vara att du får utslag, eksem men även snuva och astmaliknande besvär kan vara symptom på latexallergi.Är du osäker kan du få hjälp med testning via din husläkare eller läkare på vårdcentralen. Latex är vanligt i kondomer men även i en del sexleksaker, läs noga på materialbeskrivningen. Tänk även på om du köper sexleksaker att kontroller så att de är fria från sk Ftalater. Ftalater kan påverka utvecklingen av testiklarna och göra det svårare att få barn och vissa ftalater är hormonstörande eller misstänks vara hormonstörande. Här på Apotek 365 behöver ni aldrig oroa er för det, alla sexleksaker i vår butik är kroppssäkra och fria från ftalater.

Storlekar och säkerhet

När ni väljer sexleksak så tänk på vilken storlek på tex dildon som passar. det är vanligt att man väljer en för stor vilket inte bli behagligt vid användning. Ett annat problem som det kommer rapporter om från sjukhus är att det förekommer fall där sexleksaker har fastnat i analgången. Tänk på säkerheten när ni använder sexleksaker och enbart använder leksaken till det som den är ämnad för. Det diskuteras att införa en gemensam säkerhetsstandard i Europa för vad som gäller för sexleksaker och säkerhet. 

Vattentåliga sexleksaker

En del sexleksaker tål vatten andra gör det inte. Kontrollera noga innan du köper sexleksaken om du vill använda den i våta miljöer som tex i badet. Det finns en skillnad på det som kallas vattentät och vattentålig. Är sexleksaken vattentålig innebär det att den tål stänk och mindre på påverkan av vatten.

Glidmedel

Ett tips om du ska använda sexleksaker är att alltid använda glidmedel. Det kan skapa friktion och skava utan glidmedel.

Rengöring och hygien

var noga med att rengöra dina sexleksaker före och efter användning. Alla material har små porer där det kan samlas bakterier som i sin tur kan ge infektioner. Använd en sk Toy Cleaner som är speciellt utformad för rengöring av sexleksaker för bästa hygien och rengöring. Du ska aldrig använda rengöringsmedel som innehåller vanlig alkohol eller tvål, detta kan fastna i porerna och bilda bakterier.


Populära Satisfyer Pro 2 köper ni här på Apotek365 till extra bra pris

viktig information om sexleksaker