Snabbt Tryggt Säkert

Vad är omega 3 och fleromättat fett

Omega 3 vad är det egentligen?

Omega-3 och även omega-6 är namnen på två olika typer av fleromättade fetter vilka har lite olika funktioner i kroppen. Familjen med fleromättade fetter innehåller flera olika namn och typer. Bland annat så är tex alfa-linolensyra moderfettsyran i omega-3 familjen.

OMEGA-3 online

KÖP OMEGA 3 PÅ APOTEK 365 HÄR


Omega-3 fett

Du hittar omega-3 fetter i olika livsmedel. Fet fisk som tex makrill, lax och sill innehåller mycket omega-3 fetter. Vissa alger är också bra och andra bra livsmedel som innehåller rikliga mängder med omega-3 är valnötter och rapsolja.

Varför behöver man omega-3?

Kroppen behöver fetter och i de flesta fall klarar kroppen av att göra detta på egenhand via de livsmedel vi äter. Omega-3 har många olika uppgifter i kroppen och spelar en viktigt funktion när det kommer till att bygga upp våra celler. Blodtrycket, njurar och vårt immunförsvar inverkar också omega-3 fetterna på och kan minska bland annat risken för att få blodproppar och hjärt -och kärlsjukdomar.

Hur mycket måste man få i sig varje dag?

man behöver både omega-3 och 6, men om vi håller oss till omega-3 så är det rekommenderat att vi får i oss ca 2,5-3 gram per dag av dessa fetter. Om man äter speciell kost eller tränar hårt så finns det Omega-3 som kosttillskott här på Apotek 365 till bra priser, vi rekommenderar er att köpa vårt eget varumärke då ni får mer för pengarna och en bra produkt.