Snabbt Tryggt Säkert

Vad är Lancaster solkrämer?

Vilka är Lancaster?

Lancaster är ett av de populäraste varumärkena internationellt när det kommer till solskyddsprodukter. Deras solkrämer är inte lika vanliga på hyllorna i svenska butiker men går att köpa på tex Apotek365. Lancaster har fått över 100 utmärkelser och har över 200 patent och deras historiasträcker sig långt tillbaka.

Lancaster solkrämer

Lancasters historia och bakgrund

Lancasters historia börjar på 60-talet med att två män, Georges Wurz och Dr Eugène Frezzatti, en högkvalificerad kemiker och expert på kosmetika, slår sina kloka huvuden ihop och börjar utforma en rad olika vårdprodukter, speciellt för hudens behov, som de kallar Lancaster.

Grace Kelly blir snart en av de mest lojala och entusiastiska ambassadörer för Lancaster och varumärket hittar snabbt en publik.Produkterna som man ville ta fram hade ofta en anti-age karaktär och 1965 kunde Lancaster öppna sin första skönhetsskola. Detta institut i den prestigefyllda rue du Faubourg Saint-Honoré i Paris rymmer ett spa, en butik och en estetikskola.

På 1970-talet blir Lancaster synonymt med en ny livsform, sol, sensualitet och hedonism. Märket utvecklar en rad produkter som är specialdesignade för Princess Grace of Monaco, "Ligne Princière".

1971, lanserar Lancaster sin första solkräm och väljer den karakterisktiska oranga färgen som sitt emblem. Den bruna solbrännan slår igenom på 70-talet och alla vill nu få en snygg solbränna och det kommer också alla solprodukter. Sen dess har Lancaster gått i spetsen för utvecklingen av nya solprodukter, allt från brun utan sol produkter till solkrämer med högskyddsfaktor. På 90-talet revolutionerade Lancaster solmarknaden med sin Skin Oxygen och Lancasterlaboratorierna är också de första som lanserar ett skyddsförhållande på 1/3 UVA / UVB i alla sina solskyddsprodukter.

Marknadsledande innovatör

Lancasterlaboratorierna har verkligen penetrerat ämnet sol och solpåverkan på huden. 2008 introducerade Lancaster infraröttskydd och 2016 kom deras Full Light-teknik. Efter många års intensiv forskning förhindrar den senaste innovationen, utan förevändning, 100% av de skadliga effekterna av all solstrålning (UVA, UVB, synligt ljus och infraröd), vilket också gör Lancaster till ett av de absolut bästa märkena inom solprodukter.

Vilka är Lancaster solkrämer