Snabbt Tryggt Säkert

Så rengör du sexleksaker

Hur gör man rent sexleksaker?

Att rengöra sina sexleksaker är viktigt för hygienen och för att sexleksaken ska hålla så länge som möjligt. Mend et finns lite saker att tänka å när man ska rengöra sina sexleksaker. Det är direkt olämpligt att använda vanlig tvål, diskmedel och rengöringssprit. Orsaken till att deta är olämpliga sätt att rengöra sina sexleksaker är det både kan förstöra din hälsa och materialet på sexleksaken.

Hygien och sexleksaker

Sexleksaker har olika material och beroende på vilket så fastnar bakterier som ligger och gror olika lätt. Alla material har porer där det kan uppstå bakterie bildning om man inte rengör på rätt sätt. Vanlig tvål kan ligga kvar och nästa gång du använder sexleksaken så finns det kvar bakterier om du inte rengjort ordentligt. Samma sak gäller om du använder fel typ av rengöringssprit. Att använda andra starkare medel som alkohol och desinficerande tvål kan påverka dina slemhinnor i vaginan. Dessa medel kommer ligga kvar på sexleksaken tills du använde den nästa gång och när de kommer i kontakt med dina intima slemhinnor kan de reagera. Det du ska använda för att rengöra dina sexleksaker säkert för hygienens skull är intimtvål eller en speciell rengöringsmedel till sexleksaker i kombination med ljummet vatten. Rengöringsmedel anpassat för sexleksaker innehåller inga farliga ämnen och är säkert för din kropp. Rengöringsmedel till sexleksaker kallas ofta för Toy Cleaner.

Materialet på sexleksaker

Om du använder fel typ av rengöringmedel till dina sexleksaker kan även materialet skadas. Sexleksaker av silikon är extra känsliga och kan skadas om du använder rengöringssprit. Fel typer av tvål kan torka ut materialet så bäst är det att alltid använda en Toy Cleaner. Se till att rengöra å rätt sätt både för din hälsa ochsexleksakenshållbarhet.


Bra tips är Pjur Med som är speciellt framtagen för dig med känsliga slemhinnor

Hur rengör man sexleksaker