Snabbt Tryggt Säkert

​Så ökar du chansen att bli gravid

Så ökar du chansen att bli gravid

Funderar ni på att skaffa barn eller fler barn då finns det en del saker som ökar chansen att bli gravid. Det handlar i grund och botten om att förbereda kroppen och ändra på vanor och inta nya för att du ska kunna öka chansen att bli gravid. Det är lätt att man blir otålig men att bli gravid är inget som kommer på beställning eller händer när ni vill det. Här visar vi saker som ni kan tänka på som ökar chansen att bli gravid.

Ägglossning är det bästa tillfället att bli gravid

Det är när ägget befruktas av spermierna som man blir gravid, försök därför ha koll på när ni har ägglossning. Här på Apotek 365 kan ni köpa ägglossningstester som visar om ni har ägglossning.

ägglossningstest

Ägglossningstest som visar om du har ägglossning, är det positivt är förutsättningarna som bäst för att u ska bli gravid


Rökning ger sämre förutsättningar för att bli gravid

Graviditet och rökning hör inte ihop och redan innan ni försöker bli gravida så bör man sluta med rökningen, det gäller både passiv och egen rökning. Kvinnor som röker tar det generellt längre tid för att bli gravida och risken för missfall ökar. För män så har rökning en negativ påverkan på spermiernas kvalité och nikotin skadar spermieproduktionen.

Drick inte alkohol om ni vill bli gravida

Direkt olämpligt om man vill bli gravid, både för och under graviditeten. Alkohol kan skada fostret under graviditeten. Om mannen har en hög alkohol konsumtion så minskar det också chansen att bli gravid, det finns studier som visat på detta.

Tänk på fysiken och vikten

Håll formen och det ökar chansen att bli gravid. Både underviktiga och överviktiga kvinnor har svårare för att bli gravida. Även risken för missfall och missbildningar ökar. Överviktiga män kan få en sämre spermieproduktion.

Tänk på kosten

Ät varierad och nyttig kost. Detta är viktigt om man försöker att bli gravid, bra näringsämnen är bra för hormonproduktion och ökar möjligheterna till att bli gravid. Ta extra folsyratabletter, det är ett slags B-vitamin som är bra för kvinnor som vill bli gravida. Gör detta under dom 12 första veckorna så minskar även risken för missfall. Män bör inta olika vitaminer och aminosyror, det främjar fruktsamheten.

Tänk på kaffet

Det finns koffein i kaffe som påverkar graviditetsmöjligheterna negativt, drick endast ett par koppar och minska ner på det så mycket som möjligt. Det gäller alla drycker som innehåller koffein.

Läkemedel kan påverka dina chanser att bli gravid

Äter ni mycket värktabletter så kan det påverka dina chanser att bli gravid negativt. Det gäller läkemedel som tex ibuprofen (tex Ipren), naxproxen (tex naprosyn), diklofenak (tex Voltaren)

Rådfråga läkare om du känner dig osäker på den medicin eller läkemedel du använder

Stress

Är man väldigt stressad kan det påverka både ägglossningen och potensen hos män negativt. Det gäller svår stress och inte den vi har till vardags.

graviditetstest online

Köp graviditetstester här på Apotek 365 för att se om du är gravid, vi har en egen graviditetstest som ger säkra och snabba svar