Snabbt Tryggt Säkert

Rådgivning för apoteksprodukter

Rådgivning Apotek365

Apotek 365 erbjuder ingen medicinsk eller farmaceutisk rådgivning. Apotek365 är återförsäljare för receptfria läkemedel och välkända varumärken samt av produkter inom områden som tex hälsa och välbefinnande. Den information som du finner på apotek365.se om enskilda produkter har vi i första hand fått från produkttillverkarna eller källor som tex FASS, som drivs av Läkemedelsindustriföreningens branschorganisation (LIF).

1177 Vårdguiden

1177 Vårdguiden är Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård, och erbjuder både sjukvårdsrådgivning, information och inspiration

Telefon: 1177
Hemsida: www.1177.se

Läkemedelsupplysningen

Läkemedelsupplysningen är en statlig tjänst som ger oberoende rådgivning om alla läkemedel, både dom som är receptfria och dom som är receptbelagda. Där kan du få svar på frågor om hur läkemedel fungerar, hur du ska ta dem och hur du ska förvara dem. Nedan ser du läkemedelsupplysningens öppettider och kontaktinformation:

Telefon: 0771 - 46 70 10
Öppettider: helgfria vardagar kl 08-20
Hemsida: www.lakemedelsverket.se/lmu

FASS

FASS är en tjänst som drivs av Läkemedelsindustriföreningens Service AB (LIF), en branschorganisation för forskande läkemedelsföretag verksamma i Sverige. Medlemmarna i föreningen står för ca 80% av den totala försäljningen av läkemedel i Sverige.

På FASS hemsida finns information för de flesta läkemedel som säljs av Apotek365. Informationen omfattar bland annat bipacksedlar, produktresumé, användarinformation och doseringsanvisningar.

Hemsida: www.fass.se

Giftinformationscentralen

För läkemedelsförgiftning och akuta situationer uppmanas kontakt med Giftinformationscentralen:

Telefon (akuta situationer): 112
Telefon (mindre brådskande): 08 - 33 12 31

Hemsida: www.giftinformationscentralen.se