Snabbt Tryggt Säkert

Omega-3 har positiva effekter på Alzheimers sjukdom

Bevis för att Omega-3 har gynnsamma effekter på Alzheimers sjukdom

Enligt en artikel i Läkemedelsvärlden så har Karolinska Institutet i ny forskning upptäckt att Omega-3 har viss effekt på Alzheimers sjukdom. i befolkningsstudier man genomfört så har det framkommit att Omega-3 kan skydda mot att Alzheimers sjukdom utvecklas. Patienter som har Alzheimers sjukdom har visat sig ha lägre nivåer av dokosahexaensyra, DHA som är en av Omega-3 fettsyrorna i hjärnan.

Forskare på KI om forskningen på Alzheimers och Omega-3

Det forskarna på KI har gjort är att man har jämfört patienter med sjukdomen och effekterna av att de tog kosttillskottet Omega-3. i studien deltog 33 patienter och man gav 18 patienter Omega-3 tillskottet och 15 fick placebo, testet pågick i 6 månader. Resultatet blev att de patienter som fick Omega-3 fick höjda nivåer av DHA och en annan omega-3-fettsyra, eikosapentaensyra, EPA i ryggmärgsvätskan som omger centrala nervsystemet och i blodet. De patienter som fick placebo hade inga förhöjda nivåer.

KÖP OMEGA-3 PÅ APOTEK 365

Omega-3 påverkade fettsyrorna i hjärnan

Undersökningens resultat visar på att Omega-3 fettsyrorna kunde överföras till hjärnan. Det som man fortfarande känner sig oskra på är hur man ska använda detta i behandlingen av Alzheimers sjukdom så mer forskning kommer behövas innan man har svar på det

Omega-3 bra priser på nätet

KÖP OMEGA-3 PRODUKTEN ESKIMO-3 PURE HÄR