Snabbt Tryggt Säkert

Lär dig mer om sexleksaker!

Vilka typer av sexleksaker finns det?

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på när man köper sexleksaker. Dagens utbud med sexleksaker är enormt stort och det finns mycket att välja på. Det är inte helt enkelt att välja rätt och veta vad man ska tänka på när man kikar runt bland alla sakerna. Några vanliga saker som många funderar på är materialet, vad fungerar till mig, hur är det med storlekar, hur ska man förvara sina sexleksaker mm. Här ska vi försöka ge dig lite svar på vanliga frågor om sexleksaker.

Som sagt så variationen stor på utbudet av sexleksaker. De senaste åren har tekniken gjort att vi fått flera spännande innovationer. men lite förenklat så kan man dela in sexleksaker på detta sättet.

Vibrators

Här finns det flera olika typer, stavar, penisformade, rabbit, mini och design.

Stavar är en klassisk modell, ser ut som en rund stav. kan ha lite olika former och används för både yttre och inre stimulans.

Penisformade är som det låter en vibrator med en form som liknar en penis. Kan användas för yttre och inre stimulans

Rabbit är en vibrator med två stimulans funktioner, en stav som kan ha olika form och en lite vibrator som sitter på staven som ger stimulans på klitoris. Ofta är den lilla vibratorn på staven formad som en liten kanin med två öron som fladdrar av vibrationerna.

Design kan ha kreativa och väldigt olika former. Det är ett samlat begrepp för alla de former som inte passar in på de tidigare. Ofta väldigt exklusiva och lite dyrare vibrators.


rabbitvibrator

Rabbitvibrator på bilden, en mycket populär sexleksak till kvinnor. ger både inre och yttre stimulans samtidigt.

Klitorisvibrator enbart för yttre stimulans

Vill man inte ha vaginal stimulans så är en klitorisvibrator ett bra val. Dessa är gjorda med fokus på yttre stimulans. Här hittar ni väldigt populära sexleksaker med den moderna lufttryckstekniken som tex Womanizer och Satisfyer Pro 2. De flesta kvinnor får enbart orgasm genom yttre stimulans.

Satisfyer Pro 2 på bilden, är en av de absolut populäraste sexleksaker för kvinnor.

Dildo en klassisk sexleksak

Dildo är i grunden en penisformad sexleksak. En riktig klassiker som idag kan köpas i olika former och färger. Ett bra tips när ni köper en dildo är att inte köpa en för stor. Normal storlek på mannens penis är en diameter på ca 4 cm.

Knipkulor är en bra träning

Knipkulor är ett riktigt bra sex hjälpmedel. Den tränar upp din sexuella förmåga och förebygger inkontinens problem. Att träna sin bäckenbotten muskulatur är det bästa sättet att motverka den typen av problem och sex

Sexleksaker till par

Det finns många leksaker som riktar sig till par. Dessa ger ofta båda stimulans samtidigt.

Sexhjälpmedel

En del sexleksaker är hjälpmedel som underlättar eller förbättrar. Exempel på det är penispump och penisring. Dessa sexhjälpmedel används för att skapa eller bevara erektionen. En del män lider av erektions problem och då kan ett sexhjälpmedel som tex penispump vara en bra hjälp.


pensiring

Penisring stramar åt och hindrar blodcirkulationen vilket gör att erektionen blir mer långvarig. Ett mycket populärt sexhjälpmedel och dessutom har en del penisringar en extra stimulator.