Snabbt Tryggt Säkert

Hjälpmedel mot värk och smärta

Tips om du har värk

Om du är förkyld eller har influensa så kan du egenhand ta hand om din värk. Det finns receptfria läkemedel som tex Voltaren och Alvedon.

Lider du av muskel- och ledvärk

Om du har skadat dig och tex stukat fotleden eller handleden så ska du lägga tryckförband på så fort som möjligt. Håll den skadade kroppsdelen i högläge så kommer svullnaden bli lindrigare. Kyl gärna ner det utsatta området med hjälp av is i en påse. Bra medel mot denna typ av värk är Voltaren och bäst effekt får du om du behandlar dig själv under de nästkommande 2-3 dagarna. Försvinner inte smärtan eller avtar inom 3-4 dagarna bör du söka upp läkarvård.

Huvudvärk och spänningshuvudvärk

Spänningshuvudvärk känns ofta som ett tryck på båda sidorna om huvudet och går ner i nackmusklerna. Denna typ av värk kan bero på livsstil eller din arbetsställning på jobbet, så börja med att se över dom möjligheterna till orsaken innan du börjar medicinera dig själv. Prova med avslappningsövningar och röra på dig så kanske problemet löser sig självmant, vid akut behov kan ni ta en värktablett. Andra orsaker till huvudvärk kan vara infektioner och förkylningar eller att du intar för lite vätska. Det kan också vara bieffekter av andra läkemedel eller alkohol intag. Du bör max använda värktabletter för att lindra tillfälligt och max 3 gånger i veckan.

HJÄLP MOT VÄRK OCH SMÄRTA

KÖP VOLTAREN HÄR


Värk i axlar och nacke

Ofta beror denna typ av värk på dåliga arbetsställningar och kan förebyggas och lindras med värmedynor, varm dusch eller annan värmebehandlande åtgärder. Är smärtan intensiv så kan du vid akuta behov ta inflammatoriska värkmediciner som tex Voltaren.

Ont i ryggen

Bästa sättet att undvika ryggsmärtor och ryggskott är regelbunden träning. Träna upp bukmuskulaturen och benmuskler för att stärka ryggen. Tänk också på att lyfta rätt och får du problem med ryggen och ryggvärk så är det bra om du rör på dig för att det ska bli bra igen. Bra smärtlindring är Voltaren.

SE VÅRA RECEPTFRIA LÄKEMEDEL MOT SMÄRTA