Snabbt Tryggt Säkert

Halsbränna, vad är det och varför får man det?

Vad är halsbränna?

När magsäckens övre magmun inte kan hålla tät så orsakar detta halsbränna. Sur magsaft läcker upp från magen och fräter på slemhinnan i matstrupen vilket kan göra ont. Ofta känns det som att det bränner bakom bröstbenet, ungefär mellan bröstvårtorna och kan stråla bak mot ryggen. Ibland kan halsbränna vara sura uppstötningar och orsaka smärta i övre delen av magen. Halsbränna, eller magsaftsreflux som det även kallas, kan vara ett ärftligt problem och kan även orsakas av ett övre tryck i magsäcken vilket är vanligt om man är överviktig eller gravid.


Hjälpmedel mot halsbränna på Apotek 365

Är halsbränna farligt?

I regel så är halsbränna inget som är farligt. oftast kan det enkelt lindras eller så går det över av sig själv. man kan undvika halsbränna genom att äta mindre på tex kvällar och undvika fet mat, alkohol och kaffe. Rökning och nikotin kan öka besvären med halsbränna och besväras man mycket av problem med halsbränna så finns det läkemedel som kan hjälpa och motverka problemet. Här på Apotek365 har vi flera bra hjälpmedel

Om du har svåra problem med halsbränna så kontakta sjukvården för hjälp. gäller speciellt om du har barn, har svårt att svälja, upplever kraftiga smärtor i bröst och mage.


Källor: 1177 Vårdguiden, Läkare på Medicteam