Snabbt Tryggt Säkert

Fertilitet och graviditet

Fertiliteten sjunker med åldern

Stigande ålder innebär också att din fertilitet sjunker. Att ha koll på sin fruktbarhet och själv kunna påverka din möjlighet att bli gravid finns det flera bra tips på. Här på Apotek365 har vi också hjälpmedel som förbättrar dina möjligheter att kunna bli gravid. Fertiliteten är som bäst när man är i 21-23 års åldern och efter 25 börjar den sjunka successivt för att efter 35 års åldern få en snabb kurva nedåt. Idag skaffar många barn efter 35 års åldern och då kan det vara svårare att bli gravid. Naturen har helt enkelt inte skapt oss för detta och vi har en minskad fertilitet och förändringar i kroppen som gör oss mindre lämpade för barnafödande vid denna åldern.

öka möjligheten att bli gravid

KÖP CONCEIVE HÄR

Svårigheter att bli gravid

Med åldern är det framförallt äggkvalitén som försämras på kvinnor vilket också ökar risken för att få missfall. Ett annat problem som kan försvåra möjligheten att bli gravid är sjukdomar och andra komplikationer som tex muskelknutor i livmodern eller att man får en nedsatt och försämrad passage i äggledarna. Vissa sjukdomar oavsett vilken ålder man är i kan påverka fertilitet och graviditet endometrios och polycystiskt ovarialsyndrom är exempel på detta. Man kan få hjälp med att göra en fertilitetsutredning av sjukvården. Då kontrollerar man olika värden i kroppen och kontrollera äggen mm.

Stress kan minska din möjlighet att bli gravid

De flesta som försöker bli gravida blir det inom ett år från det att man startade försöken. Ett bra sätt att ha koll på när man är som mest befruktningsbar är att använda ägglossningstester. ett ägglossningstest mäter ett hormon i ditt urin som visar att hur nära du är en ägglossning. Stress är inte bra för möjligheterna att bli gravid, det gäller att ta hand om sin hälsa och se till att motionera, äta rätt och ha sex ofta om man vill bli gravid enklare och snabbare.

SE GRAVIDTESTER

.