Snabbt Tryggt Säkert

Få hjälp med droger och narkotika missbruk

Olika droger

Med droger menas allmänt substanser och ämnen man kan bli beroende av så som tex alkohol och narkotika. Förutom alkohol så är de flesta droger förbjudna att sälja och bruka. Sen finns det tillåtna ämnen som kan räknas som droger om man börjar missbruka dom som tex en del läkemedel. Om man använder och berusar kroppen mycket och regelbundet med ett ämne så kan man tillsut bli beroende av det, kroppen vänjer sig vid att vara påverkad och man blir beroende av ämnet. Då hamnar man i en situation då man inte längre kan styra över drogen eller drickande av tex alkohol och man börjar använda drogen för ofta och för mycket. Om man använder en drog väldigt ofta brukar man kalla det för riskbruk, dvs man riskerar att hamna i ett missbruk. När man väl har blivit beorende så leder det i regel till ett missbruk. Ofta är det väldigt svårt att erkänna för sig själv att man har ett missbruk och man lever i en förnekelse. Första steget att ta sig ur ett missbruk är att erkänna för sig själv att man har ett.

Hur kan man få hjälp med ett missbruk av droger

Det finns hjälp att få om man lider av ett missbruk av droger. Hjälpen kan se olika ut beroende på hur personen som har ett missbruk fungerar och lever. Ett vanligt sätt att börja behandla och hjälpa en missbrukare är samtalsterapi, även medicin kan vara aktuellt. man brukar upprätta ett behandlingsprogram som man ofta inkluderar familjen i, det är viktigt att få livet tillsammans att fungera. Det finns även en del frivillig organisationer som hjälper missbrukare som tex kyrkan.

LÄR DIG MER OM HJÄLP FÖR MISSBRUK AV DROGER HÄR

Hur undviker man ett missbruk

Ett missbruk startar inte över en natt utan är en process som trappas upp och som till slut leder till ett missbruk. om du är orolig för någon du känner som du misstänker använder droger så kan du enklet ta reda på detta genom att ta ett drogtest på personen. Själklart är det en känslig fråga som bör tas med stor försiktighet, men om någon är påväg in i ett missbruk så är det viktigt att upptäcka detta så tidigt som möjligt. Här på Apotek 365 kan ni köpa drogtester för alla de vanligaste drogerna som finns, vi har både urinprov och saliv tester.

HÄR KÖPER NI DROGTESTER

drogtester online