Snabbt Tryggt Säkert

Erektionsproblem

Vad är erektionsproblem

Många män har någon gång under sitt liv erektionsproblem. Det är vanligt när man blir äldre att man upplever att det är svårt att få stånd och får erektionsproblem vilket också kallas för erektil dysfunktion eller impotens. Det kan finnas många olika orsaker till att man får erektionsproblem. Ett stånd är ett samspel mellan kroppens nervsystem, dina känslor, muskler och blodkärl och kan störas av saker som tex psykiska påfrestningar eller sjukdom som tex diabetes, högt blodtryck och åderförkalkning.

Andra orsaker till erektionsproblem

Många gånger kan man lösa erektionsproblem på egen hand. En bra start är att prata med sin partner om det och försöka se om man kan ändra på något i sitt sexliv. Andra saker som påverkar din erektionsförmåga är tobak och alkohol, dra ner på rökningen och drick mindre alkohol kan vara en lösning på det. att ändra på sin kost och motionera mer kan också hjälpa dig med erektionsproblem och vara en enkle lösning på ett besvärligt problem.

Varför får man erektionsproblem

Om man har problem att få stånd eller inte ens kan få det så hittar man i regel orsakerna till det i det psykiska måendet. man känner sig stressad, obekväm eller spänd i den sexuella relationen av någon anledning. Det behöver absolut inte handla om att man har en minskad sexlust eller en oförmåga att få utlösning. här kommer partner spela en viktig roll i kampen mot erektionsproblemet och börja gärna med att prata om det för att avdramatisera problemet och försök hitta en väg att ha skönt tillsammans utan krav och förväntningar.

Erektionsproblem vanligt när man blir äldre

Det finns undersökningar som visar att var 20:e man under 50 har haft erektionsproblem och efter 55 är det så många som hälften som upplevt vissa problem. Efter 70 så har en fjärdedel av männen mer allvarliga erektionsproblem (källa vårdguiden).

Vad händer när man får en erektion

När en man får erektion så fylls penis med blod och blir hård och styv. Själva upphovet till att det blir en erektion startar i hjärnan, initierad av ett synintryck, en doft, beröring eller ett minne som stimulerar nervbanorna. När man blir sexuellt stimulerad med hjälp av beröring eller ser något sexuellt upphetsande eller mins det, går det nervimpulser till penis och blodkärlen börjar vidgas och blodet strömmar till. Svällkropparna som finns i penis är omgivna av muskler som nu slappnar av så att penis kan fyllas med blod. Svällkroppen är också omgiven av en hylsa gjord av bindväv som begränsar hur mycket penis kan fyllas på med blod och det är också denna bindväv som till slut gör att penis blir hård och styv.

Vad händer när man inte få erektion

Om nervtrådarna på något sätt störs eller stimulansen avtar så drar musklerna åter ihop sig och erektionen uteblir eller slaknar. Blodet rinner ut ur penis och svällkropparnas storlek minskar. Det komplicerade samspelet mellan alla nervsystem, blodkärl och känslor gör att en erektion är ganska lättstörd.

Erektionsproblem på grund av tobak, alkohol och läkemedel

När man röker kan erektionsförmågan bli sämre. Rökning gör att blodcirkulationen försämras vilket också påverkar blodcirkulationen i penis. Det finns även många läkemedel som stör både nervsystem och blodcirkulation. Detta gäller ofta så kallade betablockare, de är kärlsammandragande läkemedel. Bensodiapider är ett psykofarmaka som kan skapa erektionsproblem och det finns även en del antidepressiva läkemedel som kan orsaka det. Vid långvarigt alkohol intag kan ockå nervcellernas funktion påverkas och ge sämre erektionsförmåga, gäller även vid enstaka alkohol intag.

Vad kan du göra själv åt ditt erektionsproblem

Innan du söker professionell hjälp av läkare så finns det en del åtgärder du kan göra.

  • Prata med din partner om problemet. Bara att prata öppet om det kan hjälpa till att ta bort erektionsproblemet
  • Ändra era sexvanor, prova nya ställningar, ändra på när ni har sex, brukar ni ha det på kvällen så byt till morgonen
  • Ge sexlivet mer tid, ni kanske behöver ge sexlivet mer utrymme, är ni småbarns föräldrar så få någon att passa era barn, åk på en semester tillsammans
  • Träna och motionera. Fysiken och din hälsa är viktig för att du ska fungera i hela kroppen. Börja med att fundera över dina matvanor och motion, börja med att gå promenader.
  • Se över din livsstil, minska intaget av tobak och alkohol
  • Ta hjälp av sexhjälpmedel, det finns flera sexhjälpmedel som främjar din förmåga till att få stånd, tex penisringar eller penispump, det finns även krämer som stimulerar blodcirkulationen.

erektionsproblem penisring hjälper dig


Sexhjälpmedel och erektionsproblem

Vi har flera sexhjälpmedel som ni kan ta hjälp av för att lösa dina erektionsproblem, vi har penisringar, penispumpar och krämer som främjar blodcirkulationen till din penis. Många av dessa sexhjälpmedel köper ni till bra priser och kan vara en riktigt lusthöjare för er båda. En penispump eller vakuumpump som det också kan kallas är ett mycket effektivt sexhjälpmedel för er som har erektionsproblem. En penispump är en plastcylinder som man för in sin penis i och med hjälp av en pump skapar man ett vakuum som får blodet att strömma till penis och göra den hård och styv.

penispump hjälper mot erektionsproblem