Mina recept

Varukorgen är tom

Kära kunder, vi har lanserat ny webshop som kommer att trimmas in under vecka 23.

 

Nu kommer huvudlössen - hitta rätt lusmedel på apotek

Hur upptäcker jag huvulöss och hur blir jag av med dem?

Huvudlöss är ett vanligt problem och sprider sig ganska enkelt från hår till hår. Huvudlöss ger bett som både kliar och irriterar vilket också är det vanligaste symtomet till att man upptäcker att man är angripen av huvudlöss. Behöver du lusmedel för att behandla och bli av med huvudlöss så finns det bra hjälpmedel på apotek. Det finns olika lusmedel, en del använder man i preventivt syfte för att hindra angrepp och andra lusmedel behandlar ett befintligt angrepp. Här på Apotek365 har vi flera bra lusmedel som kan hjälpa dig som både vill behandla angrepp eller förhindra angrepp. Ett populärt lusmedel är Linicin men det finns flera andra som är precis lika bra.

Hur upptäcker jag ifall jag fått huvudlöss?

Ett sätt att upptäcka om du blivit angripen av huvudlöss är att kamma ditt hår med en speciell luskamm. På kammen kommer löss och lusens ägg att synas. kamma över ett vitt underlag och du kommer se löss som små prickar. Första tecknet är oftast att det kliar i hårbotten. Klådan är en reaktion på lusens saliv men det är inte alla som märker eller får den reaktionen. Det innebär att du kan gå i flera veckor utan att veta om att du är angripen av huvudlöss. Ett bra tips är att innan skolstart göra en lusbehandling och kontrollera men luskam om du själv eller ditt barn är angripet. Vid skolstart är det extra vanligt med lusepedemier.

Så sprider sig huvudlöss

Huvudlöss kan varken hoppa eller flyga. Så för att huvudlusen ska sprida sin behöver den komma i direkt kontakt med någon annans hår. Risken för att de ska sprida sig genom att man tar på sig någon annans mössa eller borste är ganska liten. Så fort en huvuslus kommer utanför håret så försvagas den mycket snabbt. En lus lever i ca 6 veckor men under den perioden kan de föröka sig mycket snabbt. Två honor kan på bara några veckor lägga över 200 ägg. Lusens ägg kallas för gnetter och är ca 1 mm långa med en lite brun eller gulaktig färg.

Tillbaka till våra tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av kostnadsfria och exklusiva nyheter, erbjudanden, kampanjer och rabatter.

Kontakta oss

Apotek 365 är en nätbutik som erbjuder ett brett sortiment med fokus på produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel. 

Vi anser att god kundservice är viktigt och vi gör hela tiden vårt absolut bästa för att ge dig hög service och göra dig nöjd. Välkommen att handla hos oss!

Telefon: 010-157 34 34 

E-mail: support@apotek365.se

Affiliate/Bloggare

      

Trygg e-handel

Copyright © 2022 © Apotek 365  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SitesmartQ