Mina recept

Varukorgen är tom

Kära kunder, vi har lanserat ny webshop som kommer att trimmas in under vecka 23.

 

Instagram avslöjar hur du mår

Instagram berättar hur du mår!

I artikel på Dagens Medicin kan man läsa att Instagram kan avslöja ditt mående. Forskare har upptäckt att personer som mår dåligt tycks publicera en viss typ av bilder och nu vill man fördjupa sin ännu mer i ämnet. Forskningen är publicerad i tidskriften EPJ Data Science och nu vill man se om detta kan användas för att upptäcka depression och psykiska sjukdomar i ett tidigare stadier. Kanske hittar man tack vare Instagram helt nya metoder för att kunna ge bättre vård på området.

Vad avslöjar bilden?

Det som skiljer bilderna som publiceras på Instagram från en frisk och en sjuk person är kvalitén på bilderna. En person som inte mår bra tenderar att i högre utsträckning använda filter som gör bilderna mörkare, mer i nyanserna blått och grått. En person som mår bra gör ofta bilderna färggladare. En annan sak man upptäckte var att deprimerade personer oftare publicerade bilder med ansikten och bilder med färre personer på.

Träffsäkra resultat

När man gjorde studien använde sig forskarna av en speciell algoritm. Resultaten var ganska träffsäkra då man med hjälp av algoritmen kunde upp till 70% särskilja på sjuka och friska. Detta kan jämföras med allmän läkarnas statistik som ligger på 40%.

Tillbaka till våra tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av kostnadsfria och exklusiva nyheter, erbjudanden, kampanjer och rabatter.

Kontakta oss

Apotek 365 är en nätbutik som erbjuder ett brett sortiment med fokus på produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel. 

Vi anser att god kundservice är viktigt och vi gör hela tiden vårt absolut bästa för att ge dig hög service och göra dig nöjd. Välkommen att handla hos oss!

Telefon: 010-157 34 34 

E-mail: support@apotek365.se

Affiliate/Bloggare

      

Trygg e-handel

Copyright © 2022 © Apotek 365  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SitesmartQ