Snabbt Tryggt Säkert

Varningar från experter om dödlig nätdrog

Experter varnar för dödlig nät drog!

Experter går ut och varnar för en dödlig nätdrog. Detta kan man läsa om i Aftonbladet och det är inte första gången det kommer larmrapporter om farliga nätdroger. Nätdroger är populärt bland ungdomar och är en psykoaktiv substans som har liknande effekter som en klassisk drog men är inte klassat som narkotika. Att det inte är klassat som narkotika gör också att det kan säljas fritt på nätet och det som är problemet är att ingen vet hur farligt det är eller vilka bieffekter det kan ha, den som provar och använder det blir testpersonen som då också kan riskera sitt liv pga okända effekter. Dessa preparat narkotikaklassas ofta efterhand men den processen kan ta ett tag och under den perioden kan preparatet säljas fritt. När sedan nätdrogen blivit narkotikaklassat så ändrar man på strukturen i ämnet och det blir återigen ett fritt preparat. Det blir en evighets process där preparatet ständigt intar nya okända former.

Dödliga nätdroger


Dödlig nätdrog med fentanyl

Senaste larmet om en dödlig nätdrog som nära på tog livet av nio personer kom bara för ett par dagar sedan. Nätdrogen visade sig innehålla läkemedlet fentatyl och i blodproverna man tog på männen visade sig innehålla akrylfentanyl. Akrylfentanyl kan vara extremt farligt vid höga doser och kan jämföras med amfetamin fast mycket starkare. Om en person intar lika stora doser av detta ämnet som man gör när man tar amfetamin så kan man riskera att dö i en överdos. Man misstänker att denna substansen ligger bakom flera dödsfall och om man får en överdos av så är man i direkt behov av motgift och sjukvård. Det är mycket svårt att avgöra hur starkt och hur mycket av substansen en nätdrog innehåller, drogen ser ofta enbart ut som ett pulver eller en substans man kan röka, det blir alltid en chansning när man använder det.

Drogtester på Apotek 365

Är du orolig förälder, vän eller partner så finns det drogtester för hemmabruk här på Apotek 365. Dessa tester är enkla och smidiga att använda, det finns både saliv och urintester. Ett drogtest kan både rädda liv och utesluta ett farligt problem. Vi har tester för de allra vanligaste drogerna och läkemedel som ofta missbrukas.

HÄR KÖPER NI DROGTEST PÅ APOTEK 365


Källa artikel i Aftonbladet


← Äldre inlägg Nyare inlägg →