Snabbt Tryggt Säkert

Stoppa svettningar

Hur stoppar du problem med svettningar!

Sommaren och värmen är här och med den kommer problem med svettningar bli ännu värre. Så hur stoppar man eller minskar man problemen med kraftiga svettningar? Här på Apotek 365 finns flera hjälpmedel mot svettproblem och här lär du dig mer om svettningar samt om hur du kan stoppa svettningar.

hur stoppar man svett

Det finns olika sorters svett

All svett är inte samma typ och sort. En form av svett uppstår för att kyla ner kroppen, som tex när du tränar eller är ute i solen. Denna typ av svett kan man blockera men den kommer ändå att komma ut på ett annat ställe.

Tips vid normal nedkylande svettning

Kroppen anpassar sig med tiden efter det varma klimatet, gäller även träning. Tålamod kommer kommer lösa problemet till viss del men du kan även använda antiperspirant på de ställen där du svettas mest. För att slippa få en svettig panna så kan du blockera den med tex krämer eller roll-on, men du blir inte av med den, kroppen behöver kyla ned sig oavsett och svetten kommer att komma ut på något annat ställe på kroppen.

Hand och fotsvett har vi naturligt för att kunna greppa tag i saker. Av naturen skapt för att fungera då vi en gång i tiden skulle kunna springa och klättra bättre. Handsvett kan även uppstå om dunervös och orolig. Även här finns det hjälpmedel som kan minska på svettningarna på just händer och fötter.

Tips mot hand och fotsvett

Använd antiperspirant anpassade för hand- och fotsvett finns att köpa på vårt apotek. Tvätta fötterna och byt strumpor ofta.

Svett i armhålor och ljumskar är den typ av svett som kan skapa en illaluktande dofter. Doften kommer från bakterier som finns i dessa områden och detta tar du enklast bort med deodoranter. Bäst är det om deodoranten innehåller antiperspirant, det gör att utsöndringen av svett minskar.

Tips mot svett i armhålor och ljumskar

Använd antiperspirant, finns extra effektiva här på vårt apotek. Undvik kläder i syntetmaterial, välj i stället plagg av naturliga fibrer, som bomull och siden, så andas huden lättare.

Tecken på överdriven svettning

Det finns egentligen inga gränser eller mått för vad som är överdriven svettning. Det handalr mer om hur besvärad du känner dig av dina svettningar vilket är individuellt. Tecken kan dock vara;

  • Det känns svårt att ta andra människor i hand.
  • Du har svårt att hantera papper och annat i skolan eller på jobbet på grund av handsvett.
  • Du får hudskador eller infektioner på grund av svettningarna.

Om problemen upplevs exstrema så kan detfinnas anledning att söka upp en vårdcentral. exempel på det kan vara när du;

  • Du svettas så mycket att det stör dig i ditt vardagsliv och antiperspiranter hjälper inte. Antiperspiranter är produkter som du använder på huden för att motverka svettning.
  • Du har kraftiga svettningar och är trött, går ner i vikt, har hjärtklappning, långvarig feber eller svettas på natten.

Här på Apotek 365 har vi flera hjälpmedel som kan lindra och minska på dina problem med svettningar, köp produkter som lindrar svettningar


← Äldre inlägg Nyare inlägg →