Mina recept

Varukorgen är tom

 

MSM Alavis

MSM Alavis Djur innehåller MetylSulfonylMetan, som är ett naturligt svavelhaltigt ämne. Svavel är en viktig byggsten i kroppens produktion av aminosyror, proteiner, enzymer, hormoner och immunoglobulin.

Organiskt svavel är något som finns i alla celler i våra kroppar. Faktum är att det är kroppens åttonde mest förekommande ämne – och det är en viktig beståndsdel i protein kollagen och keratin som bygger upp bla brosk, senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett, päls och hovar.

Genom att komplettera kosten med MSM Alavis, blir hästen piggare och mer välmående. MSM är ett naturligt förekommande ämne ute i naturen. Det finns i bla mjölk och gräs. Man räknar med att en häst som går på grönbete får i sig ca ett gram MSM om dagen. Får hästen ensilage däremot, får den i sig väldigt lite MSM - eftersom ämnet förstörs vid torkningsprocessen. När hästen får tillskott av MSM Alavis så kan kroppen reparera sig själv och den vägen hålla sig friskare. Hästen får dessutom en förbättrad cirkulations- och syreupptagningsförmåga. Det leder i sin tur till att mjölksyratröskeln förskjuts avsevärt.

Hästen återhämtar sig snabbare efter träning, blir piggare och får oftast bättre aptit. Hästen får dessutom starkare hovar samt en vackrare man och päls – eftersom svavlet i MSM hjälper kroppen att bygga upp de proteiner, kollagen och keratin, som behövs som byggstenar i de processerna.
Då MSM faktiskt har förmågan att tränga genom det översta hudlagret, så kan man blanda MSM i en salva och applicera i pälsen.

Hästar som får MSM blir uthålligare och mår bättre visar studier

I en studie utförd av den välkände veterinären Ronald D. Riegel, konstaterar man att den grupp av hästar som dagligen fått 20 gram MSM i kosten, allihop sänkt sina träningstider på bana med i snitt 2,6 sekunder. Hästarna blir mer träningsbenägna och återhämtar sig snabbare efter träningen. Hästarna höjer sin mjölksyratröskel markant vilket leder till att de får en helt annan uthållighet på banan. Egenskaper som dessa har lett till att många av de stora stallen inom trav- och galoppsporten fått upp ögonen för ämnet och med gott resultat ger sina hästar MSM som tillskott. Se studien här: http://www.ion-silver.com/docs/Alavis_Racehorse_St...

Doseringsanvisning för för MSM Alavis

Se inte doseringsanvisningen som något du måste följa blint. Du kan mycket väl experimentera själv. Ju högre dos desto snabbare resultat brukar man få. MSM är ett av naturens ogiftigaste ämnen och man har konstaterat att det är lika ogiftigt som vatten. Man måste komma upp i doser om flera kilo per dag, innan en häst skulle börja må dåligt av dosen. Första tio dagarna ger du hästen 40 gram per dag, sedan 20 gram om dagen fortsättningsvis. En ponny som är mindre, ger man en något mindre dos. Beräkna ungefär 30 gram under de första tio dagarna, sedan 15 gram om dagen.

MSM är ett mycket väldokumenterat ämne. MSM har studerats noggrant under ca tjugo års tid. Det är ett i kosten och i kroppen förekommande ämne, som både människor och djur mår bra av att få som kosttillskott.

MSM för hundar och katter

Hundar får många gånger problem med rörelseapparaten. Genom att få tillskott av biologiskt användbart svavel i form av MSM, så kan hundarnas kroppar i högre grad än tidigare utföra underhåll och reparation av kroppen. Gamla orkeslösa hundar som uppvisar tydliga symtom på förslitningar blir på kort tid piggare och mer rörliga. Dosering: En hund eller en katt som väger mindre än tio kilo, rekommenderas ta 250-500 mg MSM per dag. Om djuret väger mellan tio till tjugo kilo, så rekommenderas 500-750 mg MSM per dag. Ett djur som väger tjugo till trettio kilo ska ha 750-1250 mg. Väger djuret trettio till fyrtio kilo så rekommenderas 1250-2000 mg MSM per dag. En djur som väger mer än fyrtio kilo ska ha 2500-3000 mg MSM per dag. 1000 mg motsvarar ett gram vilket motsvarar ett kryddmått ungefär.

Tillbaka till våra tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av kostnadsfria och exklusiva nyheter, erbjudanden, kampanjer och rabatter.

Kontakta oss

Apotek 365 är en nätbutik som erbjuder ett brett sortiment med fokus på produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel. 

Vi anser att god kundservice är viktigt och vi gör hela tiden vårt absolut bästa för att ge dig hög service och göra dig nöjd. Välkommen att handla hos oss!

E-mail: support@apotek365.se

Affiliate/Bloggare

      

Trygg e-handel

Copyright © 2022 © Apotek 365  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SitesmartQ