Snabbt Tryggt Säkert

Instagram avslöjar hur du mår

Instagram berättar hur du mår!

I artikel på Dagens Medicin kan man läsa att Instagram kan avslöja ditt mående. Forskare har upptäckt att personer som mår dåligt tycks publicera en viss typ av bilder och nu vill man fördjupa sin ännu mer i ämnet. Forskningen är publicerad i tidskriften EPJ Data Science och nu vill man se om detta kan användas för att upptäcka depression och psykiska sjukdomar i ett tidigare stadier. Kanske hittar man tack vare Instagram helt nya metoder för att kunna ge bättre vård på området.

Instagram avslöjar om du mår dåligt och är psykisktsjuk

Vad avslöjar bilden?

Det som skiljer bilderna som publiceras på Instagram från en frisk och en sjuk person är kvalitén på bilderna. En person som inte mår bra tenderar att i högre utsträckning använda filter som gör bilderna mörkare, mer i nyanserna blått och grått. En person som mår bra gör ofta bilderna färggladare. En annan sak man upptäckte var att deprimerade personer oftare publicerade bilder med ansikten och bilder med färre personer på.

billiga vitaminer som kan få dig att må bra

Träffsäkra resultat

När man gjorde studien använde sig forskarna av en speciell algoritm. Resultaten var ganska träffsäkra då man med hjälp av algoritmen kunde upp till 70% särskilja på sjuka och friska. Detta kan jämföras med allmän läkarnas statistik som ligger på 40%.

LÄS HELA ARTIKELN HÄR
← Äldre inlägg Nyare inlägg →