Snabbt Tryggt Säkert

Hälsotips drick mer vatten

Hälsotips - drick mer vatten

Drick vatten är ett bra hälsotips och tyvärr något som vi ofta glömmer bort att göra tillräckligt under dagen. Speciellt viktigt blir det dem dagar då vi har sol och värme. Sommarvärmen gör att vi svettas mer och en bra regel är att inta minst 1,5-2 liter vatten om dagen. Drick vatten är ett av dom bästa hälsotips ni kan få.

Hur gör man för att inte glömma dricka vatten

Här får ni några hälsotips på hur du ser till att få i dig vatten och viktigast av allt rent vatten.

Så hur gör man för att lyckas med det då? Här är några tips – både på hur du får i dig vattnet och hur du får det så rent som möjligt.

Ge smak på ditt vatten

Vanligt vatten är kanske inte det vi längtar efter när vi är riktigt törstiga, vi vill ha lite spännande och god smak på det också. Men för att undvika onyttiga och ohälsosamma drycker som läsk och saft tex så kan ni pressa lite citron eller någon annan frukt i vattnet för att ge god smak, varför inte blanda i lite brustabletter med C-vitaminer för att få i dig ett extra tillskott nyttiga vitaminer.

Multiplex C-vitamin apelsin brus 20st


KÖP C-VITAMINER HÄR

Andra bra smaktips för att göra vattnet gott men samtidigt nyttigt, är att göra iskuber med smak. Mal ner tex jordgubbe, hallon, blåbär eller någon annan favorit frukt eller bär och frys in i en iskub, lägg i det i glaset när du dricker ditt vatten kommer bli jätte gott.

En bra vattenflaska är viktig

Har du en vattenflaska kan du på denna markera hur mycket du ska ha druckit vid vissa tidpunkter på dagen. Dela in dagen i fyra delar och se till att du dricker en fjärde del för varje tillfälle du kikar på klockan.

Ät frukt och grönt

Många frukter och grönsaker innehåller mycket vatten. Få in dessa frukter och grönsaker i dina måltider, bra exempel är gurka och vattenmelon.


Vill du få rent vatten så har vi både vattenreningskannor och kolloidalt silver som ger dig rent och friskt vatten, bra om du ska åka utomlands


← Äldre inlägg Nyare inlägg →