Mina recept

Varukorgen är tom

 

Drogtesta dina barn hemma

Att drogtesta sina barn hemma kan vara ett bra sätt att utesluta ett problem

Redan 2006 uppmärksammades i en artikel i Aftonbladet möjligheten och fördelen för föräldrar att drogtesta sina barn hemma. Precis som man skriver i artikeln så tycker vi på Apotek 365 också att det är viktigt att detta görs på ett bra sätt och i samråd med sina barn, men det är ett väldigt bra sätt att faktiskt kunna utesluta ett allvarligt problem eller att ta tag i ett tidigt.

Så här skriver man blanda annat om synen på att drogtesta barn hemma:

"När det gäller föräldrars möjlighet att testa sina barn ser han fördelar.
– Snabbtestet är ett mer objektivt mått än misstanken. Jag tycker det är bra att man som förälder har den här möjligheten. Men måste veta att testerna kan innehålla fel. Ska man vara helt säker så ska testet tas med en sjuksköterska och skickas till laboratorier, säge Ulric Hermansson 

Om en arbetsgivare kräver ett drogtest så kan det leda till att man förlorar jobbet eller blir omplacerad

– En förälder vill göra detta av oro eller omsorg om sitt barn. Det är inte en bestraffning. Man vill ju göra det för att hindra barnet från att göra något olämpligt. 

Att testerna görs hemma kan avdramatisera en annan jobbig situation

– Går man till en mottagning så har man blandat in en tredje part. Det kan göra att många förädrar avstår och istället bär på misstankar som inte är utredda. Men man måste veta att det finns stora osäkerheter."


Ett saliv drogtest är en smidig test som går snabbt att genomföra, man slipper kissa i burk som kan upplevas som lite besvärligare och pinsamt.

Drogtesta men var överens om det

Precis som man också går in på så är det viktigt att det inte känns kränkande att när man genomför testet. Gör det i samråd med ert barn och få barnet att förstå varför ni gör det. Det blir inte bra om man tvingar sitt barn att genomföra en drogtest, så här skriver man i Aftonbladets artikel;

"Om man som förälder misstänker narkotikamissbruk ska man använda alla metoder. Men det måste ske i samråd med barnet. Det menar Anne-Lie Arrefelt, Aftonbladets Nanny.
– Man ska bolla över frågan till barnen. Är det okej att vi använder den här kisstickan. Tycker barnet det är okej så är det inte kränkande, säger Anne Lie Arrefelt. 

Att däremot tvinga fram ett test leder inte till en lösning på problemet.

– Att stå med stickan på söndagmorgonen och kräva ett test är en kränkning. Det kan inte bli något bra om testet blir ett polisiärt fängelseverktyg"


Tillbaka till våra tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av kostnadsfria och exklusiva nyheter, erbjudanden, kampanjer och rabatter.

Kontakta oss

Apotek 365 är en nätbutik som erbjuder ett brett sortiment med fokus på produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel. 

Vi anser att god kundservice är viktigt och vi gör hela tiden vårt absolut bästa för att ge dig hög service och göra dig nöjd. Välkommen att handla hos oss!

E-mail: support@apotek365.se

Affiliate/Bloggare

      

Trygg e-handel

Copyright © 2022 © Apotek 365  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SitesmartQ