Snabbt Tryggt Säkert

Sverige toppar listorna med dödsfall relaterat till droger

Sverige är nummer två på listorna över dödsfall

Att droger kan vara förenat med livsfara och missbruk vet de flesta och faktum är att Sverige är nummer två i Europa när det kommer till dödsfall relaterat till droger. Rapporten om denna listning över dödsfall relaterat till droger kommer från Eu:s narkotika byrå, EECDDA och det är en skrämmande statistik som presenteras där. Statistiken som rapporten är uppbyggd av kommer från olika medlemsländer i E och är samlad från 2014 och framåt. Bara i Sverige hade vi 609 dödsfall som var relaterade till droger, vilket kan jämföras med 2004 då det enbart var 188 dödsfall. Vi pratar om nästan en ökning på över 300%.

Sverige topparlistorna i europa över dödsfall pga droger

Dödsfall relaterade till droger

Om vi ser till hela Europa så var siffran på dödsfall på grund av överdoser 18 st per miljoner invånare. Siffran i Sverige är 93 per miljoner invånare, högsta siffran hittar man i Estland som var 133 dödsfall per miljoner invånare. Otydligt är dock orasaken bakom dödsfallet, berodde det på en medveten överdosering, dvs självmord eller var det en överdos på grund av missbruk. Klart är dock att användningen och orsakerna till dödsfall på grund av droger ökar i Sverige enligt rapporten.

Att upptäcka et missbruk i ett så tidigt stadium som möjligt är viktigt för att kunna hjälpa en person ur ett missbruk. Drogtester kan vara ett bra sätt att upptäcka om någon använder narkotika.

drogtester för att upptäcka missbruk


Köp drogtester här

Skribent/ Mattias Söderström← Äldre inlägg Nyare inlägg →