Snabbt Tryggt Säkert

Hur märker man om någon använder droger

Så upptäcker du drogproblem

Det kan vara svårt att se om någon använder droger, speciellt om någon precis har börjat prova och använda narkotiska preparat. Droger ger olika effekter och påverkar personer på olika sätt och är man inte kunnig inom området kan det både vara lätta att tro eller missa att någon använder droger. En person som använder droger försöker dölja detta också så att upptäcka ett problem kan vara svårt.

upptäck missbrukare av droger

KÖP DROGTESTER HÄR

Signaler på missbruk hos ungdomar kan vara;

  • sämre prestation i skolan
  • skolk
  • nytt umgänge och intressen,
  • förändrad dygnsrytm,
  • nedstämdhet
  • kraftiga humörsvängningar.

Vad gör jag vid misstanke

Om du misstänker att en nära person använder droger så kan första steget vara att prata med personen om dina misstankar och funderingar kring detta. Det är mycket sannolikt att personen kommer förneka det. Gäller det dina barn så har vi drogtester som du kan använda, det finns både urintester och salivtester. Dessa drogtester är mycket säkra och används även inom sjukvården för att analysera och testa om det finns droger i kroppen. Testet går snabbt, på bara några minuter har du svar på om testpersonen har använt droger inom den senaste dagarna.

Missbruksproblem

Apotek365 kan enbart hjälpa dig med utrustning som tex drogtester. Om en person har grava missbruksproblem bör ni söka upp professionell hjälp omgående. Kontakta sjukvården för att få hjälp och råd.

Multitest 7 vanligaste drogerna

Från 119 kr

1

← Äldre inlägg Nyare inlägg →